Doelgroepen

OPP Buitengewoon heeft aanbod voor verschillende doelgroepen. Er is aanbod voor kinderen/jongeren, ouders en scholen/andere professionals.  

Kinderen/ JOngeren

Voel jij je wel eens verdrietig, bang, boos of verlegen? Heb jij het idee dat andere mensen jou niet begrijpen? Of worden andere mensen steeds boos op je en begrijp jij niet waarom? Iedereen zit wel eens niet zo lekker in zijn/haar vel of voelt zich wel eens verdrietig of boos. Bij de meeste kinderen gaat dat snel weer voorbij. Er zijn echter ook kinderen die langere tijd niet zo lekker in hun vel zitten.

 

 

 

 

 

ouders

We willen natuurlijk niets liever dan dat ieder kind zorgeloos van zijn/haar kindertijd kan genieten. Helaas lukt dat door omstandigheden niet altijd. Een kind kan zich bijvoorbeeld verdrietig, onbegrepen, (faal)angstig, verlegen of boos voelen. Dit kan zich o.a. uiten in teruggetrokken, opstandig, ongehoorzaam of druk gedrag. Soms kan met een kleine investering veel worden bereikt, in andere gevallen is een meer intensief traject nodig om doelen te behalen.

 

 

scholen/professionals

Er zijn altijd leerlingen die opvallen vanwege hun gedrag of functioneren (binnen een groep). Niet altijd valt te achterhalen wat er aan de hand is met het kind en hoe hij/zij het beste geholpen kan worden. Het komt dan ook wel eens voor dat een leerkracht vastloopt op de gedragsproblematiek van een leerling. Er kan een neerwaartse spiraal ontstaan waarbij de focus van de leerkracht steeds meer op het ongewenste gedrag van de leerling komt te liggen. Onbewust en onbedoeld kan daarmee ongewenst gedrag versterkt worden.