Individuele begeleiding

Wanneer een kind individuele begeleiding krijgt, zal hij/zij in een één op één situatie met de orthopedagoog samen aan de slag gaan. Nadat aandacht is besteed aan de kennismaking, worden gesprekken gevoerd en oefeningen gedaan om sterke kanten van het kind te ontwikkelen of te verbeteren en moeilijkheden aan te pakken. Voordat gestart wordt met de begeleiding zal een richtlijn gegeven worden van het aantal afspraken dat het kind nodig zal hebben om zijn/haar doelen te bereiken. Uiteraard is het niet precies te voorspellen hoe lang het duurt voordat ongewenst gedrag verdwijnt en nieuwe vaardigheden aangeleerd zijn. De afspraken zullen tussentijds en bij afronding geëvalueerd worden met ouders en het kind. 

 

Bij individuele begeleiding betekent dat niet dat er alleen met het kind gewerkt wordt. Vaardigheden die geleerd worden tijdens het één op één contact zullen in de thuissituatie samen met de omgeving geoefend moeten worden om de behandeling met succes te kunnen afronden.

 

Vraagt u zich af of Orthopedagogische Praktijk Buitengewoon ook voor uw kind iets kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via telefoon/mail of via het contactformulier.